Защо Трябва да се Прави Клизма Изобщо? Може ли се Оправи Перисталтиката с Клизмотерапия?

Защо Трябва да се Прави Клизма Изобщо? Може ли се Оправи Перисталтиката с Клизмотерапия?
6 януари 2020

   Известната Американска Актриса Мей Уест казва, че тайната и за красота е чисто дебело черво! Тя си е правила по една клизма седмично. Други известни личности, като Парис Хилтън, която говори от името на Международната асоциация за хидротерапия на дебелото черво, подкрепя твърдението. В Холивуд прочистването на дебелото черво е ежедневна практика и това е тайната хигиенична процедура, която звездите практикуват за красота, младост и перфектна фигура!

   Незапознатите с хидроколонтерапията на дебелото черво могат да намерят темата леко предизвикателна. Така че нека просто да си го кажем от сега: говорим за фекалии. Почти всички сме се занимавали с бебешки пелени, и това не е голяма работа. Освен това промивката на дебелото черво се практикува от векове. Египтяните си правели клизми в реки, използвайки кухи тръстики. Парижкото общество от седемнадесети век се радвало на ежедневна клизма, тъй като те придаваили на вътрешната чистота съществено значение за благополучието. През 1920-те и 30-те години, клизмите са били стандартна практика сред повечето лекари и е било често-практикувано лечение в болниците. Клизмата е една от най-старите и популярни медицински процедури, които се използват и в днешни дни. Клизмата е сред най-продаваните продукти при хората, търсещи изцеление. 

   Нека обсъдим какво съдържат изпражненията? Там има около 40% мъртви бактерии и 60% от „останките на деня“, тоест несмелени хранителни отпадъци. Тялото извлича хранителните вещества от храната, която сте яли вчера, а останалата част, която не може да излезе, се натрупва в дебелото черво под формата на отровни шлаки.

   Когато сменяме детски пелени, виждаме че това което е приело бебето, го изкарва на пелените, но при възрастните нещата стоят по друг начин. Не се храним правилно, стресирани сме, игнорираме призива на природата за естествено изхождане, приемаме антибиотици, които нарушават чревното био-равновесие в нас... С течение на времето имаме свръхрастеж на кандида, паразитите създават колонии, развиваме хронични инфекции и червата губят формата си, като се разгягат или свиват в определени участъци и се деформират тотално! Нашият метаболизъм се забавя с времето, което означава, че това, което излиза днес, е това, което сме яли едва преди няколко дни. И докато бавно се движи през червата, храната осъществява своето гниене. Може би имате малко газ или имате запек. Може би диетата ви дразни лигавицата на чревния тракт, което позволява на токсините да нахлуят в тялото. С напредване на възрастта имаме всички предпоставки тялото да се самонатрови все повече от храната която сме приемали с годините. Това се отразява пагубно на здравето ни. 

   Създадени са много телевизионни реклами продаващи продукти срещу киселини, подуване на корема и други храносмилателни проблеми, които средства обаче съвсем не решават проблема. 

Как Ще Протече Клизмената Сесия?

   Лежейки на меко килимче, с лице нагоре, поставяте тънкия накрайник в ануса си и отпускате стопера за да започне да се влива топлата вода плавно и постепенно в червото ви. Може да се обърнете на една страна или на друга, дори може да се легне на корем, за улеснение. Клизмата е удобна и лесна за ползване, и създава плътно уплътнение, така че всичко протича приятно и подредено по време на сесията. Към външния край на казанчето е прикрепена гъвкава дълга силиконова тръба, която е свързана с казанчето . Отново всичко е сигурно и подредено. Водата нежно се влива и след това като почувствате порив за тоалетна, излиза това, което тялото ви е готово да пусне. В зависимост от човека, можете да пълните и изпразвате няколко пъти по време на сесията.

   Вашето достойнство винаги се поддържа по време на тази тайна домашна сесия. Винаги контролирате положението и цялата процедура е под ваш контрол. Водата тече бавно и когато имате достатъчно, незабавно я оставяме да се оттече. „Ще избухна ли?“ Не! „Ще мирише ли?“ Не! „Какво излиза?“ Е, това е интересен въпрос. Понякога водата изглежда толкова чиста, колкото е влязла. Друг път, не. Тук ще споделим разказа на един човек:

   „В нощта преди една сесията си ядох тиквички. Нарязах ги на шайби и ги гарнирах с масло и пармезан. На другия ден следобед си направих клизма. Следя и гледам какво излиза, след около втория пълнеж, излязоха тиквичките. Те преминаха от мен като перфектни кръгли дискове. Явно не дъвча храната си достатъчно! Започнах да се смея на собствената си глупост... уж знам, че ги сдъвках, но очевидно това не е било достатъчно. Тогава започнах да ям по-бавно, така, че храносмилателните ензими в устата да си вършат работата и храната да се разгражда достатъчно, че червата да имат достъп до храненето в нея. Това преживяване ми отвари очите. Никога не бих повярвал. "

   Дебелото черво, или това, което наричаме дебелото черво, е дълго около 160см. Целта на клизмата е да накара водата да стигне до края или да проникне колкото може по-навътре в него. Съществува един клапан в тялото ни който поддържа тънките черва затворени, така че водата да не излиза извън дебелото черво и да не навлезе в тънката му част. В зависимост от това колко пъти пълвате и изпразвате, и пак пълните и изпразвате, може да използвате до 3-4 литра на клизмена сесия. Водата е може да е или чешмяна или минерална, дори филтрирана. Ако посетите кабинет за хидроколон терапия, оборудването понякога използва UV светлина за убиване на патогени, както и филтриране на частици и въглерод, осигуряващи чиста, безопасна вода, но усещането не е същото като това да се направи това изчистване на саме в къщи, по лесен и удобен начин! 

   Колкото по-дълго човек задържи водата в себе си, толкова повече омекотява наслоения и задръстен материал в дебелото черво и улеснява отделянето му. Кога тялото ви е готово да се освободи от нечистотиите, то стартира перисталтичното действие на червата, за преместване на отпадъците. Това е същото перисталтично действие, което движи храната надолу по хранопровода. Това е мускулна контракция и не е нужно да мислите за това; тялото ви само го прави. Понякога хората губят много естествени способности, точно когато мускулите да загубват тонуса си, и това намалява перисталтичния рефлекс. Колоники ви помагат да възвърнете и заздравите този рефлекс. Ако нямате перисталтично действие, клизмата може да помогне на червата ви да възвърнат функцията си. 

   Сесиите обикновено продължават до 45 минути. Преди да започне сесията, обикновено се преобличате в рокля. Терапевтът ще носи ръкавици. По време на сесията вие и терапевтът можете да видите какво излиза от тялото ви и да говорите как тялото ви реагира на вашата диета и състоянието на дебелото черво. В края на сесията може да пожелаете да сте в банята за 5-15 минути, ако тялото ви все още изпраща сигнали за евакуация.

 

==============================

КАК ИЗПОЛЗВАТ КОЛОНИКИ?

 

Премахването на снощната вечеря може да се случи в колония. Честно казано, ще се радваме да видим, че имате толкова страхотно време за преминаване. Но това, което всъщност имаме след това, не е да прогониш онова, което тялото ти може да изгони самостоятелно. Следваме пречки за здравето. Примери:

 

Дебелото черво често поема основната част от храносмилателните ни грехове. Ракът на дебелото черво е вторият най-смъртоносен рак.

 

Джон. Х. Келог, д-р на Биткойн Крик, Мичиган, е известен с изобретяването на царевични люспи, които въвеждат повече фибри в американската диета. Сред лекарите той беше известен с използването на хидротерапия на дебелото черво. Д-р Келог съобщава в „Журнал за американска медицина“ от 1917 г., че при лечението на стомашно-чревни заболявания в над 40 000 случая е използвал операция само в двадесет случая. На останалите бяха помогнати в резултат на прочистване на червата, диета и физически упражнения. [2] 

ИНФУЗИИ:

 

Инфузия или имплант е въвеждането на течности в ректума и дебелото черво, които трябва да бъдат задържани, а не елиминирани.

 

Ние вливаме пробиотици - добра флора - в дебелото черво, за да възстановим баланса на популацията на бактерии там. Това е полезно за хора, чиито диети са допринесли за хронично заболяване, и е особено полезно за хора с нарастване на дрожди.

Глутамин - Едгар Кейси подкрепи идеята за използване на аминокиселината глутамин за излекуване на червата. Администрирането му директно в дебелото черво лекува симптомите на пропускливи черва.

 

КЛИЗМИ:

Клизма е въвеждането на течности, които не трябва да се задържат след сесията.

 

Билковите инфузии на аюрведичните басти са неразделна част от аюрведическата „Наука за живота“ от Индия. Билки като корен от ашваганда и хлъзгав бряст се използват за кондициониране и омекотяване, като същевременно стимулират перисталтичното действие. Свързването на тази билкова смес с хидротерапията на дебелото черво е наш уникален метод.

Кафе клизмите са може би най-често срещаните, защото са толкова полезни. Ръководството за Мерк застъпва кафеените клизми във всички издания от 1898 до 1977 г., а много кърмещи текстове рутинно препоръчват кафе клизми. [3] Д-р Макс Герсон известен ги въвежда в терапията на рака през 30-те години, тъй като те засилват чернодробната функция и от своя страна елиминират токсичните остатъци от околната среда, химиотерапевтичните и други източници. Болните от рак често имат много голяма туморна тежест и тъй като тялото се поправя и възстановява, а туморите се разрушават, могат да се получат огромни количества токсични остатъци, голяма част от които трябва да бъдат обработени в черния дроб. Изглежда кафеените клизми подобряват тази обработка на токсични метаболитни отпадъци. Кофеинът не влиза в общата система на циркулация на тялото, както се прави, когато пиете кафе, така че да не получите трептене. Всъщност много хора забелязват парадоксален успокояващ ефект. Кофеинът отива направо в черния дроб, където генерира силно детоксикиращо средство, наречено глутатион-S-трансфераза. Кафето също така стимулира черния дроб да произвежда повече жлъчка, която извежда токсините от околната среда и метаболизма, както и токсините от Candida albicans и други паразитни организми. След това черният дроб се стимулира да произвежда ензими, които почистват кръвта, тъй като вече няма нужда да работи толкова силно върху дебелото черво. Кафето в клизма никога не навлиза в кръвообращението. Уверете се, че вашият терапевт използва само органични кафета, като нищо не съдържа хербициди и пестициди.

Кастилският сапун е полезен за тези, които имат тежък запек, да раздразнят стените на дебелото черво и да разрушат нещата.

15 февруари 2019
Клизма с Кафе на Цеци

Клизма с Кафе - Видео Демонстрация Цеци

прочети още
7 януари 2019
Клизма при Пътуване на ЖельоМир

Клизма при Пътуване с ЖельоМир

прочети още
7 февруари 2020
Колко често да правим клизма?

Колко често е добре да се прави клизма?

прочети още
21 май 2021
Клизма при Гладолечение и Пост

Необходимо ли е да правим Клизми при гладолечение? Лечебното гладуване изизсква ли ежедневна клизма?

прочети още
18 юни 2020
Клизма в Природата с ЖельоМир

Клизма в Природата (Видео за абонатите в Patreon)

прочети още
18 август 2018
Как се поръчва клизма онлайн с ДИСКРЕТНА доставка?

100% ДИСКРЕТНОСТ на поръчката ви!

прочети още
3 януари 2018
Защо Иригаторът на Клизма.бг е Най - Удобния Клизмен Комплект на Пазара?

Иригатора на Клизма.бг е най-удобния уред на пазара!

прочети още
7 януари 2020
Хидроколонтерапия - Често Задавани Въпроси и Отговори

Хидроколонтерапия - Прочистване на Дебелото Черво

прочети още
26 февруари 2018
Клизма при Отслабване и Клизмени Разтвори

Клизма при отслабване и клизмени разтвори

прочети още
2 януари 2018
Как се Прави Клизма в Къщи с ЖельоМир?

Клизма в къщи с ЖельоМир

прочети още
21 април 2018
Клизма с Олио - Басти. Аюрведа Процедура

Аюрведична клизма с ЖельоМир

прочети още
1 януари 2018
Клизма - Ползи от Пречистването на Дебелото Черво с Клизми

Какви са ползите от клизмата за дебелото черво?

прочети още
18 октомври 2018
Клизма - Лечение на Всички Болести у Дома с Цеци

Клизма - Лечение на Всички Болести у Дома с Цеци

прочети още
27 февруари 2018
Лечение на Запек (Констипация) с Клизма

Клизмата - пръв помощник при запек!

прочети още
20 февруари 2018
Басти Маслена Клизма - Видео на Цеци

Аюрведична Клизма с Масло - Басти. Видео на Цеци

прочети още
26 февруари 2018
Водна Клизма с Цеци

Цеци показва как прави нейната Водна Клизма

прочети още
19 септември 2019
Как се Ползва Клизма? Правилна Употреба на Клизмен Иригатор у Дома.

Как се ползва клизмен иригатор в къщи?

прочети още
24 януари 2018
Клизмена Процедура - Въпроси към Клизма бг

Въпроси и отговор за прочистване с клизма

прочети още
19 май 2021
Билкови Разтвори за Клизма: Ефективни ли са те и кой е най-добрия?

Клизма с билков разтвор - подходяща ли е за мен?

прочети още
21 май 2021
Коя вода е най-добра за Клизма?

Видове вода при правене на клизма

прочети още