Коя вода е най-добра за Клизма?

Коя вода е най-добра за Клизма?
21 май 2021

   Често са ни задавали въпроса - коя вода би трябвало да се използва в клизма процедурата? На това можем да отговорим просто и ясно: най-евтината вода, е най-удачната. Защо? Ако започнете да си правите регулярни терапии с клизма в домашни условия всеки ден, ще осъзнаете, че ако ползвате специални води ще ви излезе много скъпо.

   Ако трябва да навлезем в подробности, водата се дели на два типа: твърда и мека вода. Твърдата вода общо казано е онази вода, която съдържа Хлор, Флуор и други твърди минерални частици от не-органичен характер. Твърдата вода също така се нарича и "минерална вода".

  Меката вода - това е водата ограбена от минералите си и притежаваща по-силно свойство да разтваря. По принцип, колкото по-мека е водата, толкова тя би могла по-добре да разтвори дадена съставка и да я раздроби на съставните и части. Един от най-известните примери на мека вода, това е дестилираната вода. В чужбина тя се продава навсякъде, а в България повечето хора могат да си я направят чрез дестилационен уред. В повечето случаи поради липсата на такъв, в миналото а и до ден днешен хората преваряват водата в тенджера поставена на котлон или огън. Този процес отделя тежките минерални частици от състава на водата и ги отаява на дъното на съда. Също така процеса убива всякакви видове органични патогени, които може да се съдържат в тази вода. 

  Дълги години авторката на тази статия преваряваше водата си, преди да я налее в клизменото си казанче. Това бе необходимо, тъй като тя живееше в район, където чешмяната вода бе твърде варовита. С течение на времето опитът показа, че в България чешмяната вода е съвсем удачна за клизмени процедури, тъй като тя не е нито толкова твърда, нито прекалено наситена с минерални съставки. Но дори и да не беше така по принцип чешмяната вода е винаги подходяща за клизмена употреба. Защо? Ако сте чели предходните ни статии за билковите разтвори и урината, ще забележите един тренд, а това е, че главната роля на течността, която вкарваме в телата си чрез клизма не е да разтвори съдържанието на дебелото черво толкова, колкото да стимулира по най-максимален начин изхождането.

   Каква е ролята на водата в стимулирането на изхождането? Въз основа на последни проучвания, самия елемент вода е минерал. Водата представлява минерално находище, образуващо се под земната кора и мантията чрез съединяване на елементите Водород и Кислород. В процеса на образуване на водата, тя преминава през една метаморфоза, която променя характера и, добавяйки частици на други елементи намиращи се около нея в процеса на образуването си. Това са именно: железни руди, варовикови наслоявания и др. неорганични частици. Когато водата излезе на земната повърхност, към нея са се присъединили толкова много елементи, че тя не може да се нарече вече "чиста". Особено когато водата се влее в река, извор или се допре до дъжд, водата добавя към себе си и съставките, които е отмила от въздуха чрез дъждовния процес и над земните замърсявания в реките, моретата и езерата. Поради тези причини водата, достигаща до нас никога не е в най-чистата си форма, както когато се е образувала в земните недра.

   Това обаче не бива да ни притеснява. За клизменият процес бихме могли да оползотворим всички видове води, които са налични около нас и без да се налага да харчим пари за тях.

   Не бива да пренебрегваме факта, че стените на дебелото черво не са от абсорбиращ характер, а са най-вече от изхвърлящ характер. Водата, сама по себе си се явява като стимулант, който не само да разтвори и омекоти фекалната маса натрупала се в нас и фекалните тапи, а и да стимулира перисталтиката на дебелото черво близо до ануса, за да изхвърли то всичко. Ето за това, водата като минерал сама по себе си се явява като стимулант за изхождането. Тя няма нужда от допълнителни добавки, нито има нужда от каквото и да било особено третиране или подготовка, за да бъде ефективна в работата си на клизмо - прочистващо средство.

   Тук предлагаме няколко вида клизмени разтвори, които биха могли да се добавят в малки количества към топлата вода за клизма, за да усилят тази стимулация и да ускорят процеса на изхождането. Но отново повтаряме, дори и клизмените разтвори не са необходими, ако не можете да си ги позволите, когато е на лице топла, чешмяна вода.

   Може би си задавате въпроса: не е ли опасен хлора, който се добавя във водопроводите ни? Истината е, че тези елементи ще излязат почти толкова бързо, колкото са влезли и ще понесат със себе си толкова много зловонна помия, че ефекта, който ще ви донесат ще превъзхожда в хиляди пъти ефекта който си въобразяваме, че може да имаме от хлорираната вода. Дори капилярите не са видими в червото, което е толкова дебело наслоено от гниещи, пълни с патогени фекални маси. Вие ще почувствате невероятно облекчение след първите няколко процедури с клизма и ще се убедите позитивно, че хлорираната вода няма да ви повлияе отрицателно.

   Дори напротив, присъствието на дезинфекциращи съставки във водата, дори се явява като предимство в случая. Нашите клизмени разтвори съдържат в себе си онези дезинфекциращи средства, които са необходими за да намалят в много голяма степен влиянието на насъбралите се с продължение на десетилетия вредни и отровни разболяващи ни патогени. 

   В обобщение: както виждате типът на водата, която ще ползвате за клизма не от каквото и да било значение и не играе почти никаква роля в процеса на прочистването. Тъй като клизмата ще се практикува често (желателно е всеки ден), добре е водата да е безплатна!

   Важно е също така водата да е затоплена, за да има добър стимулиращ ефект. Така, че дали ще вземете светена вода от попа в църквата, дали ще си напълните дамаджана изворна вода от близката планина или ще напълните вода от бистрата чешма в селото, дали ще купите най-скъпата минерална вода, газирана вода, дестилирана вода или електролитна вода от магазина, това няма никакво значение. Крайният резултат ще е един и същ, а именно: изхвърлянето на фекалните маси, които ни разболяват, ще стане почти моментално след правенето на клизмата. Важното е колкото може по-скоро да заочнете да правите домашни клизмени процедури и не е важно с какъв вид вода ще ги правите. 

15 февруари 2019
Клизма с Кафе на Цеци

Клизма с Кафе - Видео Демонстрация Цеци

прочети още
7 януари 2019
Клизма при Пътуване на ЖельоМир

Клизма при Пътуване с ЖельоМир

прочети още
7 февруари 2020
Колко често да правим клизма?

Колко често е добре да се прави клизма?

прочети още
21 май 2021
Клизма при Гладолечение и Пост

Необходимо ли е да правим Клизми при гладолечение? Лечебното гладуване изизсква ли ежедневна клизма?

прочети още
18 юни 2020
Клизма в Природата с ЖельоМир

Клизма в Природата (Видео за абонатите в Patreon)

прочети още
18 август 2018
Как се поръчва клизма онлайн с ДИСКРЕТНА доставка?

100% ДИСКРЕТНОСТ на поръчката ви!

прочети още
3 януари 2018
Защо Иригаторът на Клизма.бг е Най - Удобния Клизмен Комплект на Пазара?

Иригатора на Клизма.бг е най-удобния уред на пазара!

прочети още
7 януари 2020
Хидроколонтерапия - Често Задавани Въпроси и Отговори

Хидроколонтерапия - Прочистване на Дебелото Черво

прочети още
26 февруари 2018
Клизма при Отслабване и Клизмени Разтвори

Клизма при отслабване и клизмени разтвори

прочети още
2 януари 2018
Как се Прави Клизма в Къщи с ЖельоМир?

Клизма в къщи с ЖельоМир

прочети още
21 април 2018
Клизма с Олио - Басти. Аюрведа Процедура

Аюрведична клизма с ЖельоМир

прочети още
1 януари 2018
Клизма - Ползи от Пречистването на Дебелото Черво с Клизми

Какви са ползите от клизмата за дебелото черво?

прочети още
18 октомври 2018
Клизма - Лечение на Всички Болести у Дома с Цеци

Клизма - Лечение на Всички Болести у Дома с Цеци

прочети още
27 февруари 2018
Лечение на Запек (Констипация) с Клизма

Клизмата - пръв помощник при запек!

прочети още
20 февруари 2018
Басти Маслена Клизма - Видео на Цеци

Аюрведична Клизма с Масло - Басти. Видео на Цеци

прочети още
26 февруари 2018
Водна Клизма с Цеци

Цеци показва как прави нейната Водна Клизма

прочети още
19 септември 2019
Как се Ползва Клизма? Правилна Употреба на Клизмен Иригатор у Дома.

Как се ползва клизмен иригатор в къщи?

прочети още
24 януари 2018
Клизмена Процедура - Въпроси към Клизма бг

Въпроси и отговор за прочистване с клизма

прочети още
19 май 2021
Билкови Разтвори за Клизма: Ефективни ли са те и кой е най-добрия?

Клизма с билков разтвор - подходяща ли е за мен?

прочети още