Какво е клизма с урина и полезна ли е уриновата клизма за мен?

Какво е клизма с урина и полезна ли е уриновата клизма за мен?
15 май 2021

   Урината е древно средство за лечение. Тя съдържа силни ензими, които са в състояние да разградят множество органични наслагвания. Всеизвестна е лечебната сила на урината, за която най-вероятно и вие сте чели, като едно от най-мощните хомеопатични средства, но удачна ли е тя за ползване при клизма? От нашият дългогодишен опит смеем да твърдим, че урината не е един от най-ефективните клизмени разтвори, нито е от най-приятните. Въпреки, че се твърди, че урината едва ли не лекува всичко, това най-вече вероятно се отнася за практиката на пиенето (консумирането) на урина. Защо е така? Тъй като силата на урината се състои в това, че тя изпълнява ензимно разграждане на органични тъкани и образования, при клизмо лечението урината не може да изиграе такава разтворителна роля. Причината е, че урината няма възможност да се задържи достатъчно дълго време в долната част на дебелото черво, за да извърши някакво роля на разграждане. По-скоро в клизмения процес е необходимо да се използват такива добавки, които имат стимулиращо действие, от колкото разграждащо.

   В този ред на мисли е много по-ефективно да се употреби 1 лъжичка клизмен разтвор с калиев йодид или лъжичка клизмена сол (йодирана), за да се предизвика мощно изхождане и своевременно освобождаване на червата от насъбралите се в тях токсини и отровни фекалии. Когато е на лице такова освобождаване, организма на човек си почива от постоянния процес на неутрализиране на токсините и се заема с процеса на възстановяване и оздравяване. Урината в този случай не само, че не би била полезна, а напротив - би била неприятна за прилагане като клизмен разтвор, тъй като при нея се отделя и наслагва миризма, която е отблъскваща и в много случаи доста неприятна. Освен миризмата асоциирана с клизмо-терапията с орина, самата урина се наслоява в клизмения иригатор и той става неприятен за боравене, силно миришещ и в някои случаи не-подлежащ на почистване. С оглед тези доводи, същия клизмен уред не би могъл да се ползва от няколко члена на семейството, дори с отделни накрайници, а също така и клизмения апарат след краткотрайно използване ще трябва да се изхвърли и замени с нов.

   Много хора са върли почитатели на уронотерапията и съответно биха практикували лекуване с урина и под формата на клизма, но вие сами ще се убедите, ако направите опит, че това няма да трае дълго и в последствие най-вероятно ще се откажете и ще се откажете от тази практика. Нашата препоръка е да я заместите с чиста топла вода, с малка добавка на стимулиращ клизмен разтвор. Уви, урината не би могла да подейства за оздравяването или разтварянето на шлаките, тъй като времетраенето на задържането в червата е едва няколко секунди, след което практикуващия отива до тоалетната и тя бива изхвърлена без да има възможност да повлияе по някакъв начин към възстановяването на организма. Това се отнася и за всякакви други билкови разтвори, които хомеопатичните лекарите обичат да предписват на своите пациенти, като средство за лечение с клизма. 

   Тук сме да ви съобщим, че действието на каквито и да било билки, чайове, специални води (минерални, изворни, филтрирани или третирани по какъвто и да е друг начин) не влият изобщо на клизмения процес. Грешно е да се смята, че различните билкови вещества, разтвори и добавки се абсорбират от стените на дебелото черво и постъпват в кръвта, защото дебелото черво само по себе си има изхвърлящ характер и всякакви течности са му чужди. В момента в който попадне течност в най-долната част на чарвото (близо до ануса), тялото се опитва да я изхвърли моментално, поради което дори и клизма с чиста, топла вода е силно въздействаща на изхождането и помага при запек. Ако сте имали операция на дебелото чарво или някакъв вид инвазивна терапия в миналото и ви е страх да ползвате клизмените ни разтвори, ви съветваме да използвате чиста вода. Нашата авторка с години наред е ползвала клизми само с чиста топла, преварена вода. Преваряването на водата също не е необходимо, тъй като дори и да има котлен камък като съдържание в нея или хлор, флор и др. дезинфекциращи водата вещества, отново те се изхвърлят минути след като навлязът в организма чрез дебелото черво. Следователно няма нужда да третирате водата по никакъв начин или да купувате специализирани води. Дори ползването на дезинфекциращи средства като стимуланти има благоприятен ефект с оглед убиването на патогените, които се насъбират като излишак в ниската част на аналния канал.

 

 

15 февруари 2019
Клизма с Кафе на Цеци

Клизма с Кафе - Видео Демонстрация Цеци

прочети още
7 януари 2019
Клизма при Пътуване на ЖельоМир

Клизма при Пътуване с ЖельоМир

прочети още
7 февруари 2020
Колко често да правим клизма?

Колко често е добре да се прави клизма?

прочети още
21 май 2021
Клизма при Гладолечение и Пост

Необходимо ли е да правим Клизми при гладолечение? Лечебното гладуване изизсква ли ежедневна клизма?

прочети още
18 юни 2020
Клизма в Природата с ЖельоМир

Клизма в Природата (Видео за абонатите в Patreon)

прочети още
18 август 2018
Как се поръчва клизма онлайн с ДИСКРЕТНА доставка?

100% ДИСКРЕТНОСТ на поръчката ви!

прочети още
3 януари 2018
Защо Иригаторът на Клизма.бг е Най - Удобния Клизмен Комплект на Пазара?

Иригатора на Клизма.бг е най-удобния уред на пазара!

прочети още
7 януари 2020
Хидроколонтерапия - Често Задавани Въпроси и Отговори

Хидроколонтерапия - Прочистване на Дебелото Черво

прочети още
26 февруари 2018
Клизма при Отслабване и Клизмени Разтвори

Клизма при отслабване и клизмени разтвори

прочети още
2 януари 2018
Как се Прави Клизма в Къщи с ЖельоМир?

Клизма в къщи с ЖельоМир

прочети още
21 април 2018
Клизма с Олио - Басти. Аюрведа Процедура

Аюрведична клизма с ЖельоМир

прочети още
1 януари 2018
Клизма - Ползи от Пречистването на Дебелото Черво с Клизми

Какви са ползите от клизмата за дебелото черво?

прочети още
18 октомври 2018
Клизма - Лечение на Всички Болести у Дома с Цеци

Клизма - Лечение на Всички Болести у Дома с Цеци

прочети още
27 февруари 2018
Лечение на Запек (Констипация) с Клизма

Клизмата - пръв помощник при запек!

прочети още
20 февруари 2018
Басти Маслена Клизма - Видео на Цеци

Аюрведична Клизма с Масло - Басти. Видео на Цеци

прочети още
26 февруари 2018
Водна Клизма с Цеци

Цеци показва как прави нейната Водна Клизма

прочети още
19 септември 2019
Как се Ползва Клизма? Правилна Употреба на Клизмен Иригатор у Дома.

Как се ползва клизмен иригатор в къщи?

прочети още
24 януари 2018
Клизмена Процедура - Въпроси към Клизма бг

Въпроси и отговор за прочистване с клизма

прочети още
19 май 2021
Билкови Разтвори за Клизма: Ефективни ли са те и кой е най-добрия?

Клизма с билков разтвор - подходяща ли е за мен?

прочети още
21 май 2021
Коя вода е най-добра за Клизма?

Видове вода при правене на клизма

прочети още