Как се Прави Клизма в Къщи с ЖельоМир?

Как се Прави Клизма в Къщи с ЖельоМир?
2 януари 2018
      Процедурата "Клизма" може да бъде извършена от всеки в домашни условия. Как се прави клизма с вода в къщи - видеоклип на Жельомир. Тук ще опишем как да си направите клизмената процедура сами в къщи. За Хидро Колон Терапията ви е нужен клизмен уред. Клизма.Бг ви предлага най-удобния иригатор за целта на домашното, прочистване на дебелото черво. Поръчайте Иригатор за Клизма с дискретна доставка. Видео Демонстация от Жельо Мир:
  
      Поставете вашия уред за клизма на подходящо място. Използвайте куката и закачете иригатора за дръжката на шкаф или ключалката на врата. Уверете се, че иригатора е стабилно закрепен и няма да падне, когато го напълните с вода. Нагласете клизмения апарат на височината на кръста ви. Поставен на тази височина, клизмената течност прониква с подходящо налягане в дебелото черво. Пригответе си голям съд (кана) и го напълнете с топла вода. Преди да излеете водата в иригатора, затворете плътно стопера. След като се уверите, че стопера е затворен напълно, излейте клизмената течност (разтвор). Водата да е с телесна температура - с топлина на майчино мляко. Да не бъде нито студена, нито прекалено гореща. След като напълните клизмения съд до горе, пригответе си отделен съд и циклирайте водата.
     
      Циклирането на клизмената вода се извършва, като поставите края на маркуча в съда и отворите стопера. Изчакайте докато потече топлата вода и затворете стопера. Можете да си приготвите допълнителна кана с вода за доливка, ако желаете да си вкарате повече от 1 литър вода в червата. Постелете си топло и меко чердже и легнете на него. Ако сте начинаещ или си правите клизма за първи път ви съветваме да легнете по гръб. Когато придобиете повече опит в изпълнението на процедурата, можете да легнете по корем или в клекнала позиция с рамене опряни в земята. Уверете се, че маркуча не е пресукан или прегънат, за да може водата да се движи безпрепятствано. Можете да намажете накрайника на клизмата с вазелин или друг вид мазило, или да го вкарате без да е намазан. 
 
      Поставете леко клизмения накрайник в ануса и нежно го натиснете докато влезе до край. Отворете стопера и контролирайте налягането, с което течността прониква в дебелото черво. Регулирайте степените на стопера, спрямо количеството вода в клизмения съд. Когато течността е до горе, стопера да бъде леко отворен. Колкото по-малко вода остава в клизмения иригатор, толкова повече отваряйте стопера. Отпуснете се и почувствайте как водата навлиза в дебелото черво и разтваря фекалните маси. 
     
      Клизмата е лична процедура, която е добре да се изпълнява при пълно спокойствие. Докато течността навлиза в дебелото черво можете да правите лек масаж на коремната област. Ако до сега не сте си правили клизма, то най - вероятно е първия път дебелото черво да поеме половин литър вода или по - малко. С натрупването на опит, червата ви ще заякнат и ще можете да поемате по - голямо количество вода.
     
      Ако цялото съдържание на клизмения съд влезе във вас и желаете да си вкарате още течност, се изправете бавно и долейте съда с допълнителната вода, който сте приготвили. Докато правите доливката е добре да не вадите накрайника от дупето. Легнете и продължете да вкарвате течност, до толкова, до колкото ви е удобно и комфортно. След като прецените, че не можете да вкарвате повече вода в себе си, затворете до край стопера, като леко и бавно издърпате накрайника от анала.
     
      Можете да полежите известно време или да започнете веднага с упражнения. Ако желаете водата да навлезне по - навътре, направете свещ и останете в тази позиция известно време. Първите пъти трудно ще задържите водата в себе си и бързо ще отидете до тоалетната. Но с добиването на опит ще можете да задържате вода все повече време и да правите най - различни упражнения. Можете без да правите упражнения, направо да отидете да се изходите, след като си вкарате водата в себе си. 
 
      Когато сте готови отидете и изпразнете цялото съдържание на червата в тоалетната. Ако имате стъпало за краката ще можете по - пълноценно да се изходите. Другата добра поза за дефекация е в клекнало положение. Докато сте над тоалетната можете леко да разтривате коремната си област и по - специално областта на дебелото черво. Това ще помогне за по - бързото изкарване на разтворените фекалии и течност извън вас. При всеки напън и изхождане се обръщайте и пускайте водата, за да не се задържа неприятна миризма. Когато усетите, че сте приключили се избършете и отворете тоалетния прозорец за да се проветри. Възможно е да усетите раздвижване в червата си, което значи, че не всичко е излязло и, че трябва да отидете отново. Можете да стимулирате перисталтиката си, като изядете плод или като подскачате. Целта на клизмената процедура е да се изкара съдържанието на фекални маси в дебелото черво, които правят газове и гниене. Друга цел на водното прочистване на дебелото черво е да се разтворят стари фекални натрупвания и наслоявания в гънките на дебелото черво.
15 февруари 2019
Клизма с Кафе на Цеци

Клизма с Кафе - Видео Демонстрация Цеци

прочети още
7 януари 2019
Клизма при Пътуване на ЖельоМир

Клизма при Пътуване с ЖельоМир

прочети още
7 февруари 2020
Колко често да правим клизма?

Колко често е добре да се прави клизма?

прочети още
21 май 2021
Клизма при Гладолечение и Пост

Необходимо ли е да правим Клизми при гладолечение? Лечебното гладуване изизсква ли ежедневна клизма?

прочети още
18 юни 2020
Клизма в Природата с ЖельоМир

Клизма в Природата (Видео за абонатите в Patreon)

прочети още
18 август 2018
Как се поръчва клизма онлайн с ДИСКРЕТНА доставка?

100% ДИСКРЕТНОСТ на поръчката ви!

прочети още
3 януари 2018
Защо Иригаторът на Клизма.бг е Най - Удобния Клизмен Комплект на Пазара?

Иригатора на Клизма.бг е най-удобния уред на пазара!

прочети още
7 януари 2020
Хидроколонтерапия - Често Задавани Въпроси и Отговори

Хидроколонтерапия - Прочистване на Дебелото Черво

прочети още
26 февруари 2018
Клизма при Отслабване и Клизмени Разтвори

Клизма при отслабване и клизмени разтвори

прочети още
21 април 2018
Клизма с Олио - Басти. Аюрведа Процедура

Аюрведична клизма с ЖельоМир

прочети още
1 януари 2018
Клизма - Ползи от Пречистването на Дебелото Черво с Клизми

Какви са ползите от клизмата за дебелото черво?

прочети още
18 октомври 2018
Клизма - Лечение на Всички Болести у Дома с Цеци

Клизма - Лечение на Всички Болести у Дома с Цеци

прочети още
27 февруари 2018
Лечение на Запек (Констипация) с Клизма

Клизмата - пръв помощник при запек!

прочети още
20 февруари 2018
Басти Маслена Клизма - Видео на Цеци

Аюрведична Клизма с Масло - Басти. Видео на Цеци

прочети още
26 февруари 2018
Водна Клизма с Цеци

Цеци показва как прави нейната Водна Клизма

прочети още
19 септември 2019
Как се Ползва Клизма? Правилна Употреба на Клизмен Иригатор у Дома.

Как се ползва клизмен иригатор в къщи?

прочети още
24 януари 2018
Клизмена Процедура - Въпроси към Клизма бг

Въпроси и отговор за прочистване с клизма

прочети още
19 май 2021
Билкови Разтвори за Клизма: Ефективни ли са те и кой е най-добрия?

Клизма с билков разтвор - подходяща ли е за мен?

прочети още
21 май 2021
Коя вода е най-добра за Клизма?

Видове вода при правене на клизма

прочети още