Хидроколонтерапия - Често Задавани Въпроси и Отговори

Хидроколонтерапия - Често Задавани Въпроси и Отговори

Въпрос: Хидроколонтерапията медицински одобрена процедура ли е?

Отговор: Да. Оборудването за Хидротерапия на дебелото черво е одобрено от всички здравни организации.

 

В: Каква е разликата между Хидро Колон Терапия и домашна клизма?

О: “Колонтерапията” обикновено се счита за професионално прилагана процедура, при която водата измива цялата дължина на дебелото черво няколко пъти по време на сеанс. А ”домашната клизма" изчиства крайната част от дебелото черво - ректума.

В: Хидротерапията ще измие ли чревната флора и "добрите" бактерии в червата?

О: И да и не. С промиването на дебелото черво се прочистват стените и цялата вътрешна среда от гниещи отпадъци и отровни наслоявания. Това ни позволява да подменим “лошите” бактерии и да се завъди "добрата" чревна флора. Добрите бактерии се размножават щастливо в чиста среда.

 

В: Четох за „черни, мазни, дълги фекални въжета от мукоидна плака“, които повреждат стените на дебелото черво и убиват перисталтичното действие. Това вярно ли е?

О: Не, това е популярен мит, но не е истина. Можете да прочетете твърдения за изхвърляне на невероятно изглеждащи неща, след като използвате някои продукти за почистване на дебелото черво. Хората понякога виждат нещо, което прилича малко на усукано въже. Това е слузното влакно в самите продукти за прочистване, съчетано с черна жлъчка от черния дроб. Понякога се притиска към стената на дебелото черво и прави впечатлението, което му придава този изтънен вид.

 

В: Какво ще кажете за използването на глина?

О: Не е добра идея приемането на глина за прочистване на дебелото черво. Семената от псилиум, продуктите от бентонитна глина, дехидратират дебелото черво. Помислете за глината за момент. Тя е чудесна за изтегляне на примеси и мръсотии от кожата. Но също така извежда водата и минералите. Това не е начинът за решаване на проблеми от вътрешната страна на тялото, защото създава повече проблеми.

 

В: Какво количество фекални остатъци се натрупват в дебелото черво? 

О: В дебелото черво се натрупват огромно количество фекални отпадъци. Те се загнездрат в гънките му и на местата, където завива. Най-много отпадъчна фекална маса се съдържа при хора с наднормено тегло. В дебелото черво може да има до 15 кг натрупани фекалии. Има случаи на пълни хора, които след Хидроколотерапия отслабват с 5-10 кг!

 

 

В: Може ли да се правят клизми и Хидроколон процедури по време на менструация?

 

О: Да, по време на месечен цикъл женското тяло се прочиства. Вашият период и кръвотечението ви няма да попречи на прочистването на дебелото черво. Напротив, клизми по време на болезнен месечен цикъл могат само да намалят болката ви и да ви помогнат. Много жени не пият медикаменти и хапчета по време на цикъл, а се прочистват с клизма, което щади тялото и черния дроб от приема на допълнителни токсини и натоварване на органите.

 

В: Добре ли е да се прави клизма, ако имаме газове?

 

О: Да, много хора си правят промиването, точно когато започнат да отделят силни и миризливи газове. Това означава, че имаме сериозно гниене в червата. Клизмата е повече от необходима, тя е належаща в този случай. След направена клизма отровните газове спират, защото сме извели гниещата храна от дебелото ни черво.

 

В: Мога ли да видя какво излиза по време на Хидроколонтерапията?

 

О: Да, всичко което излиза от червото минава през стъклена тръба. Излизат цели гъби, парчета броколи и други хранителни остатъци. Виждали сме дехидратирани парчета фекална маса, глисти, хранителни отпадъци и слуз. Най-гадните неща се виждат при тези, които консумират много протеинови шейкове или ядат много месо, тестени изделия (глутен). Излизат и много патогени и паразити, които са невидими за човешкото око.

 

В: Имате ли мнение за суровите диети въз основа на това, което виждате?

 

О: Да, даваме диети в зависимост от личните особености на всеки. Хора с по-силен стомах могат без проблем да ядат сурова храна.  Няма универсална рецепта, която да е най-добре за всеки. Суровата храна може да бъде трудна за храносмилателната система. Дори и да дъвчете добре храната си, не можете да я сдъвчете напълно. В китайската медицина суровата храна се счита за много студена и твърда за стомаха. Нека сме наясно, че зеленчуците, варени и сурови са добра храна.

 

В: Има ли условия, при които не бихте препоръчали Хидроколон терапия?

 

О: Да. Някои ситуации са противопоказани, карцином на ректума, скорошни операции на корема, дебелото черво или ректума, цироза или чернодробно заболяване и други.

Назад към блога

Оставяне на коментар