Коя Вода е Най-Добра за Клизма?

Коя Вода е Най-Добра за Клизма?

   Често са ни задавали въпроса - коя вода би трябвало да се използва в клизма процедурата? На това можем да отговорим просто и ясно: най-евтината вода, е най-удачната. Защо? Ако започнете да си правите регулярни терапии с клизма в домашни условия всеки ден, ще осъзнаете, че ако ползвате специални води ще ви излезе много скъпо.

   Ако трябва да навлезем в подробности, водата се дели на два типа: твърда и мека вода. Твърдата вода общо казано е онази вода, която съдържа Хлор, Флуор и други твърди минерални частици от не-органичен характер. Твърдата вода също така се нарича и "минерална вода". 

  Меката вода - това е водата ограбена от минералите си и притежаваща по-силно свойство да разтваря. По принцип, колкото по-мека е водата, толкова тя би могла по-добре да разтвори дадена съставка и да я раздроби на съставните и части. Един от най-известните примери на мека вода, това е дестилираната вода. В чужбина тя се продава навсякъде, а в България повечето хора могат да си я направят чрез дестилационен уред. В повечето случаи поради липсата на такъв, в миналото а и до ден днешен хората преваряват водата в тенджера поставена на котлон или огън. Този процес отделя тежките минерални частици от състава на водата и ги отаява на дъното на съда. Също така процеса убива всякакви видове органични патогени, които може да се съдържат в тази вода. 

  Дълги години авторката на тази статия преваряваше водата си, преди да я налее в клизменото си казанче. Това бе необходимо, тъй като тя живееше в район, където чешмяната вода бе твърде варовита. С течение на времето опитът показа, че в България чешмяната вода е съвсем удачна за клизмени процедури, тъй като тя не е нито толкова твърда, нито прекалено наситена с минерални съставки. Но дори и да не беше така по принцип чешмяната вода е винаги подходяща за клизмена употреба. Защо? Ако сте чели предходните ни статии за билковите разтвори и урината, ще забележите един тренд, а това е, че главната роля на течността, която вкарваме в телата си чрез клизма не е да разтвори съдържанието на дебелото черво толкова, колкото да стимулира по най-максимален начин изхождането.

   Каква е ролята на водата в стимулирането на изхождането? Въз основа на последни проучвания, самия елемент вода е минерал. Водата представлява минерално находище, образуващо се под земната кора и мантията чрез съединяване на елементите Водород и Кислород. В процеса на образуване на водата, тя преминава през една метаморфоза, която променя характера и, добавяйки частици на други елементи намиращи се около нея в процеса на образуването си. Това са именно: железни руди, варовикови наслоявания и др. неорганични частици. Когато водата излезе на земната повърхност, към нея са се присъединили толкова много елементи, че тя не може да се нарече вече "чиста". Особено когато водата се влее в река, извор или се допре до дъжд, водата добавя към себе си и съставките, които е отмила от въздуха чрез дъждовния процес и над земните замърсявания в реките, моретата и езерата. Поради тези причини водата, достигаща до нас никога не е в най-чистата си форма, както когато се е образувала в земните недра.

   Това обаче не бива да ни притеснява. За клизменият процес бихме могли да оползотворим всички видове води, които са налични около нас и без да се налага да харчим пари за тях.

   Не бива да пренебрегваме факта, че стените на дебелото черво не са от абсорбиращ характер, а са най-вече от изхвърлящ характер. Водата, сама по себе си се явява като стимулант, който не само да разтвори и омекоти фекалната маса натрупала се в нас и фекалните тапи, а и да стимулира перисталтиката на дебелото черво близо до ануса, за да изхвърли то всичко. Ето за това, водата като минерал сама по себе си се явява като стимулант за изхождането. Тя няма нужда от допълнителни добавки, нито има нужда от каквото и да било особено третиране или подготовка, за да бъде ефективна в работата си на клизмо - прочистващо средство.

   Тук предлагаме няколко вида клизмени разтвори, които биха могли да се добавят в малки количества към топлата вода за клизма, за да усилят тази стимулация и да ускорят процеса на изхождането. Но отново повтаряме, дори и клизмените разтвори не са необходими, ако не можете да си ги позволите, когато е на лице топла, чешмяна вода.

   Може би си задавате въпроса: не е ли опасен хлора, който се добавя във водопроводите ни? Истината е, че тези елементи ще излязат почти толкова бързо, колкото са влезли и ще понесат със себе си толкова много зловонна помия, че ефекта, който ще ви донесат ще превъзхожда в хиляди пъти ефекта който си въобразяваме, че може да имаме от хлорираната вода. Дори капилярите не са видими в червото, което е толкова дебело наслоено от гниещи, пълни с патогени фекални маси. Вие ще почувствате невероятно облекчение след първите няколко процедури с клизма и ще се убедите позитивно, че хлорираната вода няма да ви повлияе отрицателно.

   Дори напротив, присъствието на дезинфекциращи съставки във водата, дори се явява като предимство в случая. Нашите клизмени разтвори съдържат в себе си онези дезинфекциращи средства, които са необходими за да намалят в много голяма степен влиянието на насъбралите се с продължение на десетилетия вредни и отровни разболяващи ни патогени. 

   В обобщение: както виждате типът на водата, която ще ползвате за клизма не от каквото и да било значение и не играе почти никаква роля в процеса на прочистването. Тъй като клизмата ще се практикува често (желателно е всеки ден), добре е водата да е безплатна!

   Важно е също така водата да е затоплена, за да има добър стимулиращ ефект. Така, че дали ще вземете светена вода от попа в църквата, дали ще си напълните дамаджана изворна вода от близката планина или ще напълните вода от бистрата чешма в селото, дали ще купите най-скъпата минерална вода, газирана вода, дестилирана вода или електролитна вода от магазина, това няма никакво значение. Крайният резултат ще е един и същ, а именно: изхвърлянето на фекалните маси, които ни разболяват, ще стане почти моментално след правенето на клизмата. Важното е колкото може по-скоро да заочнете да правите домашни клизмени процедури и не е важно с какъв вид вода ще ги правите. 

Назад към блога

Оставяне на коментар