Как се Ползва Клизма? Правилна Употреба на Клизмен Иригатор у Дома.

Как се Ползва Клизма? Правилна Употреба на Клизмен Иригатор у Дома.

Клизменият комплект, който ще получите от Клизма.бг се употребява по следния начин: клизмата ще ви бъде доставена, опакована в здрав пакет, безопасно запечатан предпазен балонен плик, изпратен до вас абсолютно дискретно и анонимно с описание “аксесоар”. Внимателно разпечатайте пакета и извадете съдържанието му. Вътре ще намерите пълния клизмен комплект, който включва: прозрачно клизмено казанче, стоманена кука, дълъг и здрав силиконов клизмен маркуч, стерилен накрайник и 6-степенов стопер, който е нанизан върху маркуча.

 

  1. Разгънете маркуча и закачете клизменото казанче на височина приблизително 1,20 метра, което е на височината на кръста ви. Клизмата може да бъде окачена чрез куката си върху следните примерни места: дръжки на шкафчета и врати, ключалка, дръжка на гардеробна врата, на ръба на бюра, мебели и облегалки на столове. Окачете клизмата така, че плоския гръб на казанчето да опира някаква повърхност за да не се катурне напред и да се разлее водата. (Целия гръб на казанчето да опира върху нещо за стабилност). За целта на окачването някои хора монтират специална закачалка на височината на кръста, на която да окачат клизмения иригатор.

  2. Затворете стопера на клизмата до край, за да сте сигурни, че никаква вода няма да излезе през маркуча. След като клизмата е стабилно окачена, пригответе си голяма стъклена или пластмасова кана с топла (марна) вода. С тази кана напълнете клизменото казанче до горе, после долейте каната с вода и я оставете на земята близо до окачената клизма. Вземете си празна чаша за циклиране на клизмената течност (топлата вода) и поставете клизмения накрайник в чашата, като бавно отваряте стопера, за да излезе въздуха от цялата система и да пропуснете водата от казанчето, като тя трябва да изпълни целия маркуч. След това затворете напълно стопера за да не пропуска нищо.

  3. Постелете си голяма, удобна плажна хавлия на земята до клизмата и леглене по гръб на тея, така че клизмения уред да се намира близост над краката ви.

  4. Повдигайки тялото си леко нагоре и в страни, постепенно вкарайте бавно и плавно клизмения накрайник в ануса си, така че целия накрайник да проникне във вас. Както сте в легнало положение отпуснете тялото си, не свивайте мускулите си и присягайки с една ръка към клизмения стопер, отворете го на половина. Ако клизмения стопер се намира много далеч от тялото ви, плъзнете го по маркуча надоло, за да имате близък досег до него през цялото провеждане на клизмата процедурата.

  5. Водата трябва да навлиза в дебелото ви черво леко, постепенно и плавно. Бъдете напълно релаксиран и отпуснат, не свивайте мускули и наблюдавайте нивото на постепенно спадащата вода в клизмата. Нивото на водата ще започне да спада с плавно и бавно темпо, така че да не усещате абсолютно никакъв дискомфорт. Ако нивото спада твърде бързо и усетите дискомфорт, тогава затворете стопера с една степен по-навътре за да намалите потока на влизащата във вас вода. Ако пък нивото на водата не се помръдва, тогава отворете стопера с няколко степени за да увеличите потока на водата. Изключително е важно, топлата клизмена вода да влиза във вас бавно и постепенно, под натиска на естествената земна гравитация. Клизма не бива да се прави със силен поток и високо налягане на водата, защото когато водата нахлува твърде бързо в тялото, тя не може да запълни всички пространства и чупки в дебелото чарво, не може да разтвори фекалните депозити, предизвиква дискомфорт и не върши очистителна работа. Именно поради това целта на клизменито упражнение е да намерите оптималното ниво на сила на струята, която неусетно и плавно ще прокара цялото количество от казанчето в червата ви. Може да се наложи да нагласяте и донагласяте степените на стопера, докато улучите правилните нива на водния поток удобни за вас.

  6. Преди да започнете прочистването си, бихте могли да добавите една супена лъжичка клизмен разтвор към така-напълненото с топла вода казанче, който разтвор допълнително стимулира разтварянето на фекалните маси във вас и спомага изхождането. Вкарването на клизмената вода продължава дотогава-докато не усетите пориви за изхождане или чувство на пълнота на червата. Когато усетите, че не можете да вкарате повече течност в себе си, именно това е момента в който е необходимо да затворите клизмения стопер напълно и да извадите накрайника от себе си. Така извадения клизмен накрайник може да се закачи в дупката на казанчето за която е закачена клизмената кука, за да не се излее дори капка вода на пода.

  7. Станете в право положение и раздвижете тялото си така, че клизмената течност да се разбландика във вас и да разтвори колкото може повече от отпадъците и да разбие фекалните тапи в червата ви. Раздвижването се състои в това да усучете тялото си по начини, които ще спомогнат за по-дълбокото проникване на вода и клизмен разтвор във вас. Някои от упражненията включват: търкаляне в двете посоки на пода във формата на дъска (с изпънати ръце нагоре и крака надоло). Също можете да легнете по гръб на земята и да вдигнете краката си нагоре във формата на свещ, но този път вертикално. Разтръскайте краката си както са във вдигнато положение на свещ. Друго клизмено упражнение включва заставане на колене на пода, като вдигнете задната си част нагоре, лицето - долепено до земят, а ръцете изпънати от двете страни на тялото по земята. Това упражнение спомага максимално дълбокото проникване на течността. Друго елементарно клизмено упражнение е подскачане на едно място, с леко усукване на тялото докато подскачате. Гледайте приложеното видео за демонстрация на някои от клизмените упряжнения които бихте могли да направите. Клизмените упражнения не са задължителна част от клизмената процедура, но изключително много помагат за довеждане до добри резултати. Във ваш интерес е да приложите колкото може повече упражнения към ежедневната си клизмена рутина.

  8. Клизмената процедура така, както е описана тук и с уреда, който предлагаме в klizma.bg , може да бъде прилагана безопасно всеки ден в като домашна клизма. Правенето на тази прочистителна процедура ежедневно ще ви гарантира добро здраве, отлично състояние на духа и приповдигнато настроение. Няма никаква опасност за нараняване или износване на дебелото черво при тази процедура, като дори обратно - наблюдава се укрепване на стените на органите, които биват изчиствани от топлата вода и които преди това са биле износени, изхабени и изнемощяли от силно киселинната среда създадена в дебелото черво в следствие на неправилния начин на живот при повечето индивиди.

  9. След упражненията би трябвало да получите естествен порив за ползване на тоалетна по голяма нужда при което ще посетите тоалетната и в много от случаите фекалиите ще излязат много лесно, а понякога дори и втечнени. Не се притеснявайте ако получите повторен призив за ходене до тоалетна след това. Целият процес за изпразване на червата заедно с клизмената процедура не би трябвало да отнеме повече от 10-15 минути. След известно време практика и опит ще можете да съкратите този интервал поне на половина. Важно е да се знае, че след приключването на дневната ви клизмена процедура и след неколкократните пориви за посещаване на тоалетната, други пориви в същия ден няма да получите. Това значи, че ефекта на клизмата не продължава през целия ден, за разлика от приемането на слабителни средства, лаксативи или други медикаменти. Клизменото въздействие се ограничава само до този интервал от 10-15 минути в които се вкарва вода в червото и после се изпразва съдържанието му в тоалетната, посредством 1-3 изхождания. Всеки индивид ще функционира съвсем нормално след това и няма да се наложи да ограничавате живота или дейността си след клизмата.

  10. Тоалетната може да се спомогне изхождането посредством използването на клизмено стъпало, което се подлага под краката за да ги държи в сгъната позиция. Когато краката са полу-сгънати, тялото се доближава до естественото положение, което човек би заел при изхождане в клекнала позиция. Когато човек е клекнал, двете му бедра притискат сигмуидната част на дебелото черво, така че съдържанието му бързо и лесно да се изпразни. Когато човек е седнал на тоалетната чиния този процес не е възможен, докато не използвате клизменото стъпало, което би ви помогнало, когато се наведете напред да симулирате ефектите на естественото изхождане. Този вид изхождане е най-препоръчителен за вас при практикуването на ежедневната ви клизма. 

  11. Домашната клизма е най-ефективното средство за механично изчистване на вътрешността на тялото ви, което е практически безплатно, безвредно и е най-удобното средство в условията на вашия дом. В сравнение с професионалните клизми, извършвани в клиники и болници, така наречената Хидро Колон Терапия, клизмата почти не се усеща. Хидро-Колон терапията в сравнение с домашната клизма е твърде неудобна, болезнена, скъпа и не довежда до по-добри резултати от домашната клизма в никакъв случаи! Не ви съветваме да експериментирате с Хидроколон терапията, при положение, че притежавате пълен клизмен комплект от клизма.бг, който ще ви свърши много по-добра работа, като същевременно ще ви накара да се чувствате удобно и приятно.

  12. Клизмените комплекти продаващи се в магазинната мрежа на България не са средство, което ще ви свърши работа, поради това, че са създадени и продавани от търговци, които нямат опит с клизмената процедура и не могат да създадат продукт, задоволяващ всички нужди на ползващия. За това не ви съветваме да закупите клизма от където и да било другаде. Нашият клизмен комплект е създаден специално от експерти за целите на максимално добрите резултати с максимално ниво на удобство. Клизменият процес е един механичен прочистителен процес, в който химични реакции не протичат. Важно е механичното изпразване на червата и за това способства клизмата, която ги стимулира да извършат именно това. След продължително прилагане на този процес в продължение на 3 месеца трябва да забележите пълна трансформация в здравето си и външния си вид, без да прилагате никаква допълнителна хранителна диета или специален хранителен режим! Клизмата е в състояние да ви спаси живота дори в най-тежките проблемни случаи. Не отлагайте закупуването на собсвен клизмен комплект още днес! 
Назад към блога

1 коментар

Каква трябва да е клизмената течност?

Соня

Оставяне на коментар